| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
tanercan Acemi

![]()
|
Tarih: Pzr Arl 13, 2009 10:55 pm Mesaj konusu: taramak |
|
|
karikatüre başlayalı daha bir yılı doldurmadı.daha yeni yeni karikatürler ortaya çıkmaya başladı.benim sorum şu :
-mesela ben bir karikatür çizdim.renklendirmem için taratıcam herkesin bildiği gibi.tabii ki bu a4 kağıdın tamamını kaplamıyor.onu kesip,küçültüp mü taratıcam yoksa a4 kağıtüzerindeyken mi ? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz ! |
|
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
Murat_kalekaptani Bilge üye

|
Tarih: Pts Arl 14, 2009 10:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
taratıp tarattıktan sonra da kesebilirsin. Yani bilgisayarda da birçok program resim kırpabiliyor. Ayrıca tarama yaparken de alan seçme seçeneği yokmu. O şekil de olur. _________________ www.arhavilikomik.tr.gg
www.lafabaklafa.com |
|
| Başa dön |
|
 |
tanercan Acemi

![]()
|
Tarih: Sal Arl 15, 2009 2:50 am Mesaj konusu: |
|
|
| Murat_kalekaptani demiş ki: |
| taratıp tarattıktan sonra da kesebilirsin. Yani bilgisayarda da birçok program resim kırpabiliyor. Ayrıca tarama yaparken de alan seçme seçeneği yokmu. O şekil de olur. |
teşekkürler murat kalekaptanı. |
|
| Başa dön |
|
 |
cetin Yönetici

|
Tarih: Sal Arl 15, 2009 3:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Çalışmaların nasıl bilmiyorum ama; karikatür çizerken belirli ölçülerde çizmen daha faydalı olur.
A4 kağıdı boyutu en ideal boyut diye düşünüyorum, bir yarışmaya, bir sergiye yollayacağın zaman sıkıntı olmaz kabul edilir çalışmaların.
A4 kağıdını kesmen doğru olmaz, taratırken zaten tarayıcının programı var. Hangi kısmı taramak istiyorsan orayı seçiyorsun o şekilde tarama yapılabiliyor.... _________________ -------------------------------------------------------
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Murat_kalekaptani Bilge üye

|
Tarih: Cum Arl 18, 2009 12:35 am Mesaj konusu: |
|
|
yazcıcılar genelde a4 boyutunda olur ama a4 dosya kağıdı resim kağıdına çizeceksen a3 tarayıcın olsa daha işe yarar. yani a3 boyutunda bir yazıcı dosya kağıdı ölçüleri tabi bu a4 resim kağıdını kolaylıkla içine alır. Ya da benim çok nadir de olsa resim kağıdına çizdiğimde yaptığım yöntemi kullan. İlk önce kağıdı uzunlamasına yazıcıya sokarım. Kapağı bastırırım. Ayarlarını yapıp taratırım. Burda 300 dpden düşük taratma. 300 dp varsayalım. Ardından tarama bitti. Kağıdı çıkarıp bu sefer diğer tarafını tarayıcıya sokuyoruz.O tarafı da aynı ayarlarla ve çözünürlükle tarıyoruz.
Ardından da fotoşopta ilk resmin yaklaşık 3 katı boyunda bir boş sayfa açıyoruz. Tabi çözünürlükü 300 dp olarak ayarlıyoruz. Ardından iki resmi de fotoşopla açıyoruz. Kopyalayıp boş sayafanın kenarlara yakın kısımlarına yapıştırıyoruz. Ardında da resmin birini birleştireceğimiz kısmın dışını almayacak şekilde kesiyoruz. Ve çizgileri uygun yere gelecek şekilde birleştiriyoruz. Ardından da kaydediyoruz. İstersek önce kırpabiliriz tabi _________________ www.arhavilikomik.tr.gg
www.lafabaklafa.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|