| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
taylan74 Acemi

|
Tarih: Cum Şub 05, 2010 12:07 am Mesaj konusu: Yayınlanmış çalışmalarım |
|
|
İyi çalışmalar, Bir yardımcı ders kitabına çizdiğim çalışmalarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. İçeriği biraz farklı da olsa teknik açıdan eleştirilerinizi bekliyorum.
Saygılar
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Murat_kalekaptani Bilge üye

|
Tarih: Cum Şub 05, 2010 10:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Çizimler genel olarak güzel. Ama daha güzel bir durum var. Renkler ve çizgiler çok canlı çıkmış. Tarayıcı bayağı bozar çizgileri normalde. Büyük ihtimal çizim tabletiyle falan çizdiniz. Piyasadaki çizim tableti fiyatları nedir. _________________ www.arhavilikomik.tr.gg
www.lafabaklafa.com |
|
| Başa dön |
|
 |
taylan74 Acemi

|
Tarih: Cmt Şub 06, 2010 4:15 am Mesaj konusu: |
|
|
| Teşekkürler. Çizimleri elde çiziyorum. Önce kurşunkalem sonra fırçayla çiniliyorum. Daha sonra çizimi scannerda tarayıp Adobe Streamline programından geçirerek vektörel hale dönüştürüyorum. Streamline sadece kontürleri biraz düzeltiyor o kadar fazla bir değişiklik yapmıyor. Sonra photoshop da renklendiriyorum. Tableti sadece gölgeleri atarken kullandım. Direk tabletle çizim yapmaya karşıyım. Hala kağıt kurşunkalem ve çini mürekkebinin kokusunu hiç bişeye değişmem:) |
|
| Başa dön |
|
 |
taylan74 Acemi

|
Tarih: Cmt Şub 06, 2010 4:16 am Mesaj konusu: |
|
|
| Benim kullandığım La pazz grafik tabletin fiyatı iki sene önce 150 ytl idi. Şu anki fiyatları bilmiyorum. Ama nette bulabilirsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
rikimikipiki Bilge üye

|
Tarih: Cmt Şub 06, 2010 1:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir profesyonelle karşı karşıyayız. İllaki kusur ararsak; mesela 5. çizimde arka plandaki grimsi ve açık kahverengimsi yapılar uzaktaki yapıları simgeliyor olsalar da çizimdeki uyumu baltalıyorlar fikriyatımca.
Yazılı bir şeyler olsaydı her türlü tekniğine karışabilirdim. Yazılı çizime geçerseniz metinlerde yardımcı olabilirim.
Aracılar Cumhuriyeti adında minicik bir mizah dergimiz var; özellikle kapak sayfalarımız hakkında en sert eleştirilerinizi beyan ederseniz pek keyifli olur.
Başarılar diliyorum. _________________ http://rizabozkurt.blogspot.com |
|
| Başa dön |
|
 |
cetin Yönetici

|
Tarih: Prş Şub 11, 2010 9:00 am Mesaj konusu: Re: Yayınlanmış çalışmalarım |
|
|
Çalışmalarınızı çok iyi buldum. Perspektif, renklendirme, kompozisyon açısından oldukça iyi..
En beğendiğim çalışman sınıf içinde öğrenciler...
(Bu çalışmaları yaparken bi yerlerden esinlendin mi? Mesela sınıf çalışmasının benzerini facebookta da görmüştüm...)
Hazerfan çalışmasında güneş flu değilde daha net ve uzakta görünebilirdi..
Hazerfanın elbisesi de daha az ve birbirine yakın renk uyumundan olsa daha iyi bir çalışma olurdu diye düşünüyorum nacizane... _________________ -------------------------------------------------------
 |
|
| Başa dön |
|
 |
taylan74 Acemi

|
Tarih: Cmt Şub 20, 2010 9:45 am Mesaj konusu: Re: Yayınlanmış çalışmalarım |
|
|
| cetin demiş ki: |
Çalışmalarınızı çok iyi buldum. Perspektif, renklendirme, kompozisyon açısından oldukça iyi..
En beğendiğim çalışman sınıf içinde öğrenciler...
(Bu çalışmaları yaparken bi yerlerden esinlendin mi? Mesela sınıf çalışmasının benzerini facebookta da görmüştüm...)
Hazerfan çalışmasında güneş flu değilde daha net ve uzakta görünebilirdi..
Hazerfanın elbisesi de daha az ve birbirine yakın renk uyumundan olsa daha iyi bir çalışma olurdu diye düşünüyorum nacizane... |
Teşekkürler. Bu çalışmaları yaparken herhangi bi yerden esinlenmedim. Tamamen kendi kurgum. Sadece Hezarfenin bu tarz bi çizimi vardı ama tamamen resimseldi ben onu kendi anlayışıma göre yorumladım. Hezarfenle ilgili eleştirilerinize katılıyorum daha çarpıcı olabilirmiş.
Saygılar |
|
| Başa dön |
|
 |
|